Kategóriák
TOP termékek
Szűrés
Márka
Termékajánló
Térkép

Házhozszállítás

Termék részletek


Roland TM-1

-19%
ÚJ
Roland TM-1
 • Roland TM-1
 • Roland TM-1
58 900 Ft
Akció: 47 900 Ft
Kezdete: 2020.08.04   A készlet erejéig!

A HIBRID DOBOLÁS ITT KEZDŐDIK

Nincs két egyforma dobos és minden dobosnak saját, személyes stílusa van. Nagyon fontos, hogy mindig megtaláld a számodra tetsző hangzást, pláne a koncertekhez. Ez azonban sok időt vehet igénybe, a költségekről már nem is beszélve. Ezzel a különleges modullal egyszerűen adhatsz hozzá különböző hangszíneket akusztikus dobszettedhez. Ez lehet a TM-1 egyik beépített lábdobja, pergője, tamja, cintányérja és percussion hangmintája, de saját hangminta vagy loop is. Egyszerűen csatlakoztass egy kompatibilis Roland ütőfelületet a TM-1-hez és szólaltasd meg közvetlenül a szükséges hangszínt vagy szereld fel az RT-sorozat egyik jeladóját valamelyik akusztikus dobra és használd a kívánt hangmintát tökéletes szinkronban a játékkal! A TM-1 modulba gyerekjáték saját hangszínek betöltése is a Mac/Windows számítógépekre vagy iOS/Android mobilkészülékekre készült ingyenes szerkesztőalkalmazással.* Csatlakoztasd a TM-1 modult a készülékhez, nyisd meg az alkalmazást, importáld a hangmintákat egy könyvtáradból és végezd el a szükséges beállításokat! Ha színpadi fellépésről van szó, az elemmel és hálózati adapterrel működtethető TM-1 egyszerűen vezérelhető lábbal is a beépített kapcsolók segítségével. Ráadásul a hibrid hangszínt egyetlen lábnyomással el is lehet némítani , így például a teljesen akusztikus verzék után új színt és energiát hozhatnak a hibrid hangzású kórusok. Manapság minden aktív dobos előnyt kovácsolhat egy hibrid összeállításból és ennek legegyszerűbb és legköltségkímélőbb módja a TM-1. 

 • A hibrid doboláshoz vezető leggyorsabb út
 • Egyszerű és áttekinthető használat az összes trigger-funkció közvetlen vezérlésével
 • Kis méret, elemes tápellátás és strapabíró, padlón használható konstrukció az egyszerű elhelyezéshez egy már meglévő dobszett mellett.
 • Két beépített lábkapcsoló a hangszínek megszólaltatásához, dobszettek váltásához és a modul elnémításához
 • Bármilyen zenei műfajban használható: rock, metal, elektronikus stb.
 • 15 játékra kész beépített dobszett és szinte korlátlan hangszínszerkesztési lehetőségek egy praktikus szerkesztőalkalmazással
 • Ingyenes TM-1 Editor (Mac/Windows, iOS/Android) több mint 150 további hangszín eléréséhez, plusz felhasználói hangminták importálása és sok más lehetőség.
 • Kompatibilis a Roland RT-sorozatának akusztikus dob-triggereivel és sok más Roland ütőfelülettel
 • Akár két pad vagy jeladó is csatlakoztatható (két single-trigger ütőfelület vagy egy dual-trigger ütőfelület)
 • Működik Trigger/MIDI átalakítóként is számítógéphez csatlakoztatva
 • USB a szerkesztőalkalmazással történő kommunikációhoz és Trigger/MIDI átalakításhoz

 

 

Egy akusztikus dobszettel a színpadon nagyon bonyolult vagy szinte lehetetlen a hangzás azonnali megváltoztatása. Egy hibrid dobszett esetében azonban ez gond nélkül megoldható. Mostantól olyan dobokat is megszólaltathatsz, melyeket nem tudsz elvinni a koncertre, illetve hangmintákat és loop-okat is a fő dobhangzás kiegészítéséhez. Rögtön a kicsomagolás után a TM-1 készen áll 15 beépített dobszett megszólaltatására, melyek mindegyikéhez két hangszer tartozik. Az ingyenes szerkesztőalkalmazáson keresztül elérhető könyvtárból további 150 hangszín használható, beleértve lábdobokat, pergőket és más dobhangszíneket, de akár szintetizátor loop-okat is. Ráadásul az alkalmazáson keresztül saját hangszínek hozzáadása is elvégezhető, így a hangzásbeli lehetőségek szinte végtelenek. Bármi is legyen a cél, mostantól minden korábbinál egyszerűbben tudod megváltoztatni egy dobszett hangzását.

Egy hibrid dobszett lehetővé teszi a hangszínek kiválasztását és szerkesztését a teljes beállításlistára, így minden dalhoz tökéletes hangzás érhető el. A TM-1 Editor segítségével a modul összes belső hangszíne elérhető, importálhatunk saját hangmintákat, kijelölhetünk hangszíneket az egyes jeladókra és gyorsan szerkeszthetjük is ezeket, ha szükséges. Számítógépről, tabletről, okostelefonról vagy felhő alapú tárhelyről akár 6 másodperc hosszú hangminták importálása is lehetséges. Sőt, a laptop otthon is maradhat, hiszen egy okostelefon is elég a koncert előtt, ha gyorsan meg kell változtatni egy hangszínt.

A TM-1 jó lehetőséget kínál arra is, hogy különböző hangszíneket adjuk hozzá az akusztikus dobszetthez. Egy elektronikus jeladó pad használatával gyakorlatilag bármilyen kijelölt hangszín megszólaltatható. Két trigger-bemenet áll rendelkezésre, melyekre két single-trigger pad vagy egy dual-trigger pad csatlakoztatható. A legtöbb Roland dobpad képes együttműködni a TM-1 modullal, ilyenek a BT-1 Bar Trigger Pad, KT-10 Kick Trigger pedálok, V-padok és V-cintányérok. Ráadásul olyan BOSS lábkapcsolók csatlakoztatása is lehetséges kompakt láb-triggerként, mint az FS-5U vagy FS-6. És ne feledkezzünk meg a TM-1 beépített lábkapcsolóiról sem, melyekkel szintén meg lehet szólaltatni a kívánt hangszíneket.

A TM-1 kompakt méretének köszönhetően mindenhová elkísérhet, stompbox stílusú kialakításával pedig egyszerűen elhelyezhető a dobszett többi padlón álló eleme közé. Ráadásul elemekkel is működtethető, így nem kell aggódni a hálózati ellátás miatt sem, ha épp nincs a közelben vagy szabadtéri koncerteken, ha sürget az idő. A TM-1 elég könnyű, hogy egy táskában vagy hangszertokban szállítsuk, illetve a fémháznak és strapabíró lábkapcsolóknak köszönhetően elég robosztus, hogy jól bírja az utazást.

Otthoni használat esetén, stúdióban vagy élő koncerteken gyakran MIDI jel küldésére is szükség van a játék közben. A TM-1 modul Trigger/MIDI átalakítójával ez USB-n keresztül egyszerűen oldható meg dob-sampler-ek és pug-in hangszerek megszólaltatásához, MIDI sávok felvételéhez egy DAW szoftverrel vagy klipek és más funkciók kezeléséhez olyan szoftvereken, mint például az Ableton Live.

Webáruház készítés